PAGD duomenimis, šeštadienį vakare, 20.21 val., buvo gautas pranešimas apie gaisrą gyvenamajame name Mažeikių rajone, Šerkšnėnų seniūnijoje, Žemalės kaime. Gaisrą atokiau nuo kaimo esančioje sodyboje pastebėjo netoliese keturračiu važiavęs žmogus. Namas degė atvira liepsna.

Atvykus ugniagesiams, namo stogas jau buvo įgriuvęs, o iš pusrūsio išėjo smarkiai apdegęs vyras. Žmogus nelabai orientavosi aplinkoje ir nepasakė ugniagesiams, kad viduje yra likę dar du žmonės. Apdegęs vyras buvo perduotas greitosios pagalbos medikams ir išvežtas į ligoninę, o perkasinėjant gaisravietę buvo rasti smarkiai apdegę dviejų žmonių kūnai.

„(...)Pirminiais duomenimis, gaisro priežastis – neatsargus rūkymas, nes krosnis ir elektros įranga name buvo tvarkinga, dūmtraukis mūrinis, jį, pasak artimųjų, žmogus valydavo. Abu žuvusieji buvo rasti kambaryje, kuriame ir kilo gaisras. Namo gyventojas miegojo kitame kambaryje, tad pajutęs dūmus, dar spėjo pasislėpti pusrūsyje“, – komentavo Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Tilvikas.

Savaitgalį dar du žmonės nukentėjo ant viryklės palikę ir pamiršę verdančius puodus. Sekmadienį vėlai vakare, 22.46 val., Kaune, Kovo 11-osios gatvėje esančiame daugiabutyje iš vieno buto veržėsi dūmai, o durys buvo atidarytos. Iš buto ugniagesiai išnešė sąmoningą moterį ir perdavė ją greitosios pagalbos medikams, kurie nukentėjusiąją dėl apsinuodijimo dūmais išvežė į ligoninę. Virtuvėje, orkaitėje, buvo prisvilę maisto produktai. Bute dūmų detektoriaus nebuvo.

Šeštadienį, apie 6 val. ryto, Alytuje, Jazminų gatvėje, daugiabučio namo laiptinėje jautėsi dūmų kvapas, dūmai veržėsi iš vieno buto. Virtuvėje ant dujinės viryklės degė paliktas puodas, ugnis jau siekė ir ant šalia esančios spintelės buvusius daiktus, o šeimininkas tuo metu ramiai miegojo. Ugniagesiai vyrą išvedė į lauką ir perdavė greitosios pagalbos medikų apžiūrai. Ir šiame bute nebuvo dūmų detektoriaus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją