Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba pranešė, kad daugiausiai avarijų įvyko dėl saugaus greičio viršijimo, vairuotojų neatidumo išvažiuojant iš šalutinio kelio į pagrindinį bei pėsčiųjų neatsargumo.

Vasario 24-osios vakare Ukmergės rajone 61 metų kauniečio vairuojamas automobilis "Ford Courier" partrenkė į važiuojamąją dalį netikėtai išėjusį 42 metų Jonavos rajono Martyniškio kaimo gyventoją. Dėl patirtų sužeidimų vyras mirė vežamas į ligoninę.

Vasario 25-osios ryte Rietavo savivaldybėje, automagistralėje Kaunas-Klaipėda, saugaus greičio nepasirinko ir vairuojamo automobilio "VW Passat" nesuvaldė 22 metų vilnietis. Automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio metu vairuotojas žuvo. Kartu važiavę du 21 metų vaikinai sužeisti, vienas jų paguldytas į ligoninės Traumatologijos skyrių.

Vasario 27-osios vakare Klaipėdos rajone, automagistralėje, automobilį "Ford Puma" vairavusi neblaivi 19-metė klaipėdietė slidžiame kelyje nepasirinko saugaus greičio. Jos automobilis atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį "Ford Fiesta". Įvykio metu nukentėjo pastarąjį automobilį vairavusi 45 metų moteris ir su ja važiavę trys jaunuoliai. Viena keleivė dėl veido žaizdų paguldyta į ligoninę.

Vasario 28-osios vakare Elektrėnų savivaldybėje, kelio Pakalniškės-Naručionys važiuojamojoje dalyje gulėjusį 42 metų Naručionių kaimo gyventoją pervažiavo automobilis "Audi 80", vairuojamas 19-mečio vaikino. Pėsčiasis žuvo.

Kovo 2-osios pavakarę Šilutės rajono Gorainių kaime, 49 metų šilutiškio vairuojamas krovininis automobilis "Iveco", sukdamas į kairę, susidūrė su jį lenkusiu automobiliu "VW Vento", kurį vairavo 45 metų Šilalės rajono gyventojas.

Įvykio metu nukentėjo trys pastarojo automobilio keleiviai - pustrečių metų mergaitė, 7 metų berniukas ir 28 metų moteris. Berniukas dėl galvos smegenų sutrenkimo išvežtas į Klaipėdos miesto vaikų ligoninę.