Šeštadienio vidurdienį policininkė su draugu kelyje Kužiai–Verbūnai–Gruzdžiai, ties Norutaičių kaimu, pastebėjo įsukantį automobilį „Opel Vectra“.

Automobilis važiavo ne savo eismo juosta, o artėjo tiesiai į pareigūnės draugo vairuojamą transporto priemonę. Pastarasis, norėdamas išvengti kaktomušos, savo vairuojamą automobilį nusuko kairėn. Tuomet „Opel“ irgi grįžo į savo eismo juostą ir vėl atsidūrė priešais.

Greita policininkės draugo reakcija padėjo išvengti susidūrimo. „Opel“ vairuotojo elgesys sukėlė pareigūnei įtarimų. Reikėjo įsitikinti ar prie vairo sėdintis vyras blaivus, ar jam nesutriko sveikata? Pora apsuko savo automobilį ir nusekė paskui ką tik eismo įvykio vos nesukėlusį „Opel Vectra“.

Prisigretinus ir palengva privertus „Opel“ sustoti, pareigūnė priėjo pakalbinti vairuotoją. Prie „Opel“ vairo sėdintis 60 metų vyras buvo akivaizdžiai neblaivus – kalbėjo nerišliai, sunkiai orientavosi aplinkoje, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas.

Baimindamasi, kad vyras gali sprukti, pareigūnė paėmė jo automobilio raktelius ir iškvietė pareigūnus. Kolegos alkoholio matuokliu vairuotojui nustatė 1,78 prom. girtumą. Už vairavimą apsvaigus jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Atsidūrusi tinkamu laiku tinkamoje vietoje pareigūnė Gelita Druktenytė iki šiol šiurpsta pagalvojusi, koks pavojus niekuo dėtiems aplinkiniams gresia dėl žmogaus, leidžiančio sau sėsti neblaiviam prie vairo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją