Pastebėta, jog iš viso pasikėsinta pavogti 10 tvarslių, kurių tvirtinimo varžtai buvo atsukti.

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai operatyviai reagavo į gautą pranešimą ir pradėjo įtariamųjų paiešką. Netrukus krūmingose vietovėse buvo rasta dalis nuardytų bėgių tvarslių. Apie 0.20 val. buvo nustatyti du Kėdainių rajono gyventojai, gimę 2000 m. ir 2002 m., įtariami ardę ir ketinę pasisavinti geležinkelio bėgių tvarsles, praneša Kauno apskrities policija.

Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės kinologas kartu tarnybiniu šunimi Barbar Z Danaru, praėję aukšta žole apaugusią šlapią vietovę, rado automobilį BMW, kuriuo nepilnamečiai atvyko prie geležinkelio bėgių.

Manoma, kad šį automobilį vairavo jaunuolis, gimęs 2000 m., kuris vairuoti negalėjo ne tik todėl, kad neturi teisės vairuoti transporto priemones, bet ir todėl, kad automobilis nėra apdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu ir nėra atlikta privalomoji techninė apžiūra.

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d., dėl vagystės. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus prokurorai.

Trečiadienį dėl šio įvykio pranešimą išplatino ir „Lietuvos geležinkeliai“.

Praėjusią naktį bandyta nukirsti svarbiausią geležinkelių arteriją Lietuvoje. Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ specialistai lapkričio 22-osios naktį aptiko, kad buvo bandyta išardyti Vilnių ir Klaipėdą jungiančius geležinkelio bėgius.

Nustatyta, kad ruože tarp Žeimių ir Lukšių (Jonavos raj.) buvo nuimtos kelios tvarslės – jungiamosios bėgių dalys. Šiuo ruožu pravažiuoja tiek keleiviniai traukiniai iš Vilniaus į Klaipėdą, tiek į uostą važiuojantys krovininiai traukiniai.

Kilus pavojui eismo saugumui, traukinių eismas minėtame ruože buvo sustabdytas. Bėgiai operatyviai sutvarkyti ir, nelikus pavojaus, traukinių eismas atnaujintas. „Lietuvos geležinkelių“ Prevencijos departamento operatyvios kontrolės darbuotojai kreipėsi į policiją ir padėjo vykdyti paiešką. Įtariamieji tą pačią naktį buvo sulaikyti.

„Užkirstas kelias ne tik turto vagystei bei strateginės infrastruktūros sugadinimui, bet ir galimai katastrofai. Šiuo geležinkelio ruožu vyksta intensyvus tiek keleivinių, tiek krovininių traukinių eismas. Galime tik spėti, kokias baisias pasekmes galėjo turėti toks bėgių ardymas. Laimei, „Lietuvos geležinkelių“ specialistai operatyviai sureagavo ir pašalino grėsmę. O greita policijos reakcija padėjo sulaikyti įtariamuosius“, – teigia „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.