Anot policijos, gruodžio 14 d., apie 23 val., buvo gautas pranešimas, jog Vilniuje, Medeinos g., daugiabučiame name, 9 aukšte esančiame bute suveikė priešgaisrinė apsaugos signalizacija. Kaimynas teigė, jog buto durų niekas neatidaro, dūmų nėra.

Į įvykio vietą suvažiavo policijos pareigūnai ir gelbėtojai.

0.18 val. minimame bute gyvenantis vyras kreipėsi į Bendrąjį pagalbos centrą ir teigė, kad į jo butą bando kažkas patekti. Fone buvo girdima, jog pareigūnai reikalauja atidaryti duris.

0.26 val. į tarnybas kreipėsi moteris, kuri nurodė, jog jos giminaitis jai paskambino ir pasakė, kad policija prisistatantys žmonės bando patekti į jo butą.

Nukreipė į pareigūnus ginklą

Policijos pareigūnams kartu su priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojais patekus į butą, viename iš kambarių buvęs vyras (gimęs 1937 m.) nukreipė legaliai laikomą revolverį į tarnybos metu uniformuotą Vilniaus apskr. VPK pareigūną bei nevykdė jo teisėtų reikalavimų atiduoti ginklą, taip keldamas pavojų pareigūno sveikatai ir gyvybei.

Vyras buvo sulaikytas ir pristatytas į Vilniaus psichiatrijos ligoninę.

Ginklą ir šovinius paėmė policijos pareigūnai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str. (pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui).

Pateko per langą

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas Delfi informavo, kad rizikuodami gelbėtojai padėjo medikams ir pareigūnams pateikti į vyriškio butą.

Teigiama, kad aukštalipiai gelbėtojai nuo stogo nusileido ir pateko į 9 aukšte esantį buto balkoną, įėjo į butą ir atidarę duris.

Nėra duomenų, kad gelbėtojams buvęs ginkluotas asmuo grasino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją