Policijos pareigūnai informuoja, kad 3 asmenys vairavo neblaivūs (2 nustatytas lengvas, 1 vidutinis girtumo laipsnis), 2 vairavo neturėdami teisės vairuoti, 9 vairavo neapdraustas transporto priemones, 3 - transporto priemones, kurioms neatlikta valstybinė techninė apžiūra.

1 asmuo vairavo transporto priemonę, kurios stiklų skaidrumas mažesnis nei leistina, 2 neprisisegę saugos diržais. 2 vairuotojai nevykdė kelio ženklų reikalavimų, o 1 vairavo neturėdamas jokių transporto priemonės dokumentų. Nustatyti 5 transporto priemonių vairuotojai, kurie buvo vartoję alkoholinius gėrimus, tačiau alkoholio koncentracija organizme neviršijo leistinos normos.

Apie 23.30 val. Kaune, šalia Šv. Gertrūdos ir Birutės g. sankryžos esančioje stovėjimo aikštelėje buvo pastebėtas automobilis „Toyota Prius". Šiame automobilyje sėdėjo penki jaunuoliai, vienas iš kurių nepilnametis.

Detaliai patikrinus nurodytą transporto priemonę buvo rastas specifinės formos stiklinis indas su metaliniais vamzdeliais ir tamsios spalvos skysčiu. Tokio pobūdžio indai paprastai naudojami narkotinėms medžiagoms vartoti. Automobilio bagažinėje buvo kuprinė, kurioje buvo rasta specifinės formos pypkutė, dažnai naudojama augalinės kilmės narkotinėms medžiagoms rūkyti bei tušti nedideli polietileniniai maišeliai su augalinės kilmės galimai narkotinės medžiagos pėdsakais.

Atliekant automobilyje buvusių asmenų dalinę apžiūrą, pas vieną iš jų kišenėje rastas popieriaus lankstinukas su augalinės kilmės, galimai narkotine medžiaga. Visi penki asmenys buvo perduoti Kauno apskr. VPK atsakingiems pareigūnams, kad būtų sprendžiamas klausimas dėl tolimesnių procesinių veiksmų.

Policinės priemonės metu dirbo 8 policijos automobiliai, 23 policijos pareigūnai, pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi. Iš viso buvo patikrinta apie 2 000 transporto priemonių, apžiūrotos vietos, kuriose mėgsta rinktis jaunimas, centrinė miesto dalis ir senamiestis.