2023 m. lapkričio mėn. sostinės pareigūnams tapo žinoma, jog Vilniaus Senamiestyje platinamas karfentanilis.

Tai – sintetinė narkotinė medžiaga, itin stiprus opioidinis analgetikas, kuris pastaruoju metu pakeitė heroiną.

Gavę tokią informaciją, Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai ėmėsi visų būtinų veiksmų, kad tokia didelę socialinę žalą daranti nusikalstama veika būtų nutraukta.

Nustatyta, kad platintojas (gimęs 1985 m.), laikydamasis atsargumo ir konspiracijos, nuolatos keičia savo buvimo bei gyvenamąsias ir susitikimo su pirkėjais vietas, mobiliojo ryšio telefonus.

Galiausiais įtariamasis buvo sulaikytas. Nustatyta, kad jis yra jau ne kartą teistas už tokio pobūdžio nusikalstamas veikas.

Taip pat buvo nustatyta ir jo laikina gyvenamoji vieta – svečių namai. Ten buvo atlikta krata, per kurią surastos įvairios priemonės, skirtos narkotinių medžiagų fasavimui, elektroninės svarstyklės, pinigų, gautų už parduotus narkotikus bei paruoštų parduoti narkotinių medžiagų – 76 folijos lankstinukai su kvaišalais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją