Kratos metu pas Gargždų gyventoją aptikta 28 tūkst. JAV dolerių.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos bei Klaipėdos kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai Gargžduose sulaikė du vyriškius. Sulaikymo nuosavo namo kieme metu 26-erių gargždiškis ir 41-erių vilnietis iš kitam asmeniui priklausančio automobilio „Mercedes Benz ML270“ į pagalbinį pastatą nešė ir krovė rūkalų dėžes.         

VSAT pareigūnai automobilio bagažinėje aptiko 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ ir „Fest 7“. Pagalbiniame namo pastate jau buvo sudėti dar 2 tūkst. pakelių tokių pat rūkalų, praneša VSAT.

Pasieniečiai patikrino ir prie šio namo stovėjusį automobilį „BMW 745“, priklausantį vienam iš sulaikytųjų. Bagažinėje pareigūnai rado dar 1500 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Fest 7”.

Visi 5500 pakelių paženklinti baltarusiškomis banderolėmis.

Pareigūnai atliko ir asmens kratą, kurios metu pas gargždiškį buvo rasta 28 100 JAV dolerių.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Sulaikytuosius VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Automobiliai, cigaretės ir pinigai saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.