Antrą Kalėdų dieną 66 metų kunigas Lovicų mieste Lodzės vaivadijoje Lenkijoje, nesuvaldęs automobilio išlėkė į šaligatvį ir kliudęs juo einančią 41 metų moterį. Partrenkęs moterį jis įsirėžė į apšvietimo stulpą.

Nukentėjusioji buvo nuvežta į ligoninę.

Atvykusi kelių policija, patikrino dvasininko girtumą, kuris į alkoholio matuoklį pripūtė beveik 2 promiles alkoholio. Pareigūnai paėmė iš jo vairuotojo pažymėjimą, tačiau iš pagarbos Lenkijos katalikų bažnyčiai, kunigą paleido ir įpareigojo kitą dieną atvykti į policijos komendantūrą – rašo TVN24.

Praėjus dienai po įvykio apie pietus kunigas atvyko nurodytu adresu. Čia jo laukė apie avariją sužinoję žurnalistai. Tačiau dvasininkas atsisakė su kais kalbėtis ir gana netvirtu žingsniu nuėjo pas policininkus.

Pareigūnas, turėjęs apklausti avarijos kaltininką, pajuto nuo sutana apsirengusio dvasininko sklindantį stiprų alkoholio kvapą. Kunigėlis vėl pripūtė 1,8 promilės.

Policijai nieko kito nebeliko kaip uždaryti degtinės mėgėją į izoliatorių ir palaukti kol jis išsipagirios.

Jeigu partrenkta girto kunigo vairuojamu automobiliu moteris pretenzijų dėl savo sveikatos būklės nepareikš, iš dvasininko bus atimtas vairuotojo pažymėjimas. Kunigui gresia ir laisvės atėmimas iki 2 metų. Tačiau jei moteris sužalota sunkiai, alkoholio mėgėjui gali tekti už grotų praleisti 12 metų.