Šiaulių apygardos teismas praneša, kad nusikaltimas padarytas šių metų sausio 21-ąją Kelmės rajone. Tądien vienas kaltinamųjų už 20 eurų iš pažįstamo nusipirko nedidelį kiekį marihuanos ir hašišo.

Tą pačią dieną dalį narkotikų išplatino savo pažįstamiems, likusią – pasiliko sau. Grįžęs namo, įsijungė internetinį žaidimą, susirašė su pažįstama mergaite, užsiminė, kad turi „žolės“, ir pasiūlė išbandyti.

Ši sutiko. Netrukus jiedu susitiko ūkiniame pastate. Hašišą rūkė, dūmus traukdami per plastikinį butelį, po to išsiskirstė. Teisme kaltinamasis pasakojo, kad mergaitė dūmą patraukusi porą kartų, jai buvę smagu, ji juokėsi.

Tą patį vakarą paskambinusi mergaitės mama pasakė, kad dukra pasijuto blogai ir buvo išvežta į ligoninę. Teisme liudijusi nukentėjusiosios mama teigė, kad tą vakarą iš lauko grįžusi dukra nuėjo į savo kambarį. Netrukus moteris telefonu gavo dukros žinutę, kad ją dusina.

Atskubėjusiai mamai mergaitė spėjo pasakyti, kad „traukė per „bambalį“ ir prarado sąmonę. Nuketėjusioji buvo skubiai išvežta į ligoninę ir paguldyta į reanimacijos skyrių.

Teisme kaltinamasis savo kaltę pripažino, sakė, kad narkotikus įsigijo paprašytas savo pažįstamų. Jis labai gailėjosi ir atsiprašė. Dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis, jų realizavimo savo kaltę pripažino ir narkotikų pardavęs pažįstamas. Abu kaltinamieji anksčiau neteisti.

Paauglei žolės davusiam vyrui teismas paskyrė laisvės apribojimo bausmę 2 metams, o jam kvaišalų pardavusiam pažįstamam – laisvės apribojimo bausmę 1 metams 6 mėnesiams. Abu įpareigoti neatlygintinai išdirbti iki 120 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus žmonėmis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis. Be to uždraudė vartoti psichiką veikiančias medžiagas.

Trečias kaltinamasis savo kaltės irgi neneigė. Jis teisme pasakojo, kad vieną dieną, vedžiodamas šunį, pamatė tris jaunuolius. Priartėjęs užuodė, kad šie rūko žolę. Iš vaikinų už 10 eurų įsigijo vieną suktinę hašišo.

Grįžęs namo parūkė ir likutį paslėpė namuose. Praėjus 3–4 dienoms atvažiavo policija, pasakė, kad namuose darys kratą, ir paklausė, ar namie turi narkotinių medžiagų. Vyras parodė, kur yra kvaišalai. Vaikinas teisme tikino, kad narkotikų niekam nepardavė. Jis jau kartą teistas dėl narkotinių medžiagų.

Už padarytą baudžiamąjį nusižengimą teismas paskyrė 10 mėnesių viešųjų darbų. Vyras įpareigotas per mėnesį neatlygintinai išdirbti 20 valandų visuomenės labui ir sumokėti 1 tūkst. 600 eurų dydžio baudą.

Ši bausmė yra subendrinta su anksčiau Šiaulių apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme.

Nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją