Šiaulių apskr. vyriausiojo policijos komisariato atstovė praneša, kad rugsėjo 10–osios vakare, Šiauliuose, Bačiūnų g., A. Ančiulis, kaip įtarta neblaivus, ne tarnybos metu, neuniformuotas, nuosavu automobiliu partrenkė du visuomeninio transporto stotelėje stovėjusius žmones. Pareigūnas po avarijos atsisakė tikrintis girtumą alkoholio matuokliu, ligoninėje iš jo buvo paimtas kraujas alkoholio koncentracijai nustatyti.

Kraujo mėginys parodė, kad tą vakarą A. Ančiulis automobilį vairavo būdamas neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,41 prom.

Ikiteisminis tyrimas, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 3 d., tęsiamas. A. Ančiulis rugsėjo 12 d. buvo suimtas šešioms paroms, trečiadienį iš areštinės išleistas, jam taikyta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas teigia, kad policijos pareigūnams ir toliau bus taikomi patys griežčiausi reikalavimai.

„Šiemet per pirmą pusmetį dėl neblaivumo buvo atleisti 7 pareigūnai, pernai per tą patį laikotarpį atleista 18. Darome viską, kad tokių atvejų nebūtų. Ir toliau kiekvienas pareigūnas, nepaisant jo praeities nuopelnų, už vairavimą, esant neblaiviam, taip pat išaiškinti neblaivūs pareigūnai darbo vietoje bus šalinami iš tarnybos ir neteks socialinių garantijų“,- sako policijos vadovas.