Skubiosios pagalbos tarnyboms paskambinusi moteris teigė, kad sprogimas įvyko Lentvaryje, Konduktorių g. Pranešėja girdėjo stiprų garsą ir matė dūmus.

Į įvykio vietą išsiųstos specialiosios tarnybos. Anot ugniagesių, gaisro nebuvo, žmonės nenukentėjo.

Apie įvykį feisbuke pranešė „Praeities žvalgasŠarūnas Jasiukevičius. Jis informavo, kas sprogimas įvyko prie visuomenininko Valdo Bartkevičiaus namų. Pasak jo, sprogimas įvykdytas grįžus iš mitingo prie Kauno merą Visvaldą Matijošaitį.

„Pakeliui namo sustojame Vievyje pasikrauti automobilio bateriją. 21 val. 23 min. skambina sutuoktinė ir klausia ar dar ilgai aš, nes prie namų garsiai kažkas sprogo, kaukia kaimynystėje esančios įmonės signalizacija. Ramiai sakau, kad skambintu policijai ir nebandyti eiti į lauką“, – pasakoja V. Bartkevičius.

Atvažiavęs vyras prie namų rado gausybę specialiųjų tarnybų mašinų.

„Prie namų žiburėlių jūra, lokalizuota nenustatyto sprogmens vieta, kuri buvo vos keli metrai nuo mano tvoros prie jau minėtos įmonės, augančios liepos. Sprogmens skeveldros iš storo presuoto popieriaus išsilakstė 15-20 metrų spinduliu.“

Visuomenininkas mano, kad jam mėginta grasinti.

„Žinutė gali būti ir man, juolab sulaukęs daugybės grasinimų už paramą ne tik Ukrainai, bet ir čia Lietuvoje vykdomą aktyvią veiklą, kovoje su rusifikacijos maru ir koloborantais, kurie laukia Putino. Ar tai sustabdys mane?“ – retoriškai klausia V. Bartkevičius.

Vilniaus policijos duomenimis, sprogimas įvyko viešoje vietoje, žala turtui nepadaryta. Planas „Skydas“ nebuvo skelbiamas, išminuotojų neprireikė, gyventojai neevakuoti. Įtariama, kad susprogdinta galinga petarda.

Pareigūnai surinko medžiagą tyrimui dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)