Penktadienį, apie 7 val. ryto į sodybą Kašonių kaime įsibrovė du kaukėti asmenys. Namo šeimininkas (gim. 1983 m.) tuo metu buvo vienas ir prieš užpuolikus panaudojo legaliai savigynai įsigytą šaunamąjį ginklą. Kol kas policija neatskleidžia, koks tai ginklas ir kiek šūvių paleista. Abu įsibrovėliai taip pat turėjo šaunamuosius ginklus.

Policija į įvykio vietą atvyko per 6 minutes ir lauko virtuvėje rado du kaukėtus sužalotus asmenis, kurių amžius tarp 25 ir 30 metų.

Policija atskleidė, kad visi įvykyje dalyvavę asmenys yra Kauno gyventojai, kurie turėjo reikalų tiek su Lietuvos, tiek su užsienio su teisėsauga. Atvykus pareigūnams bei medikams, buvo nuimtos sužeistųjų kaukės, paaiškėjo, kad sodybos šeimininkas vieną jų pažįsta.

Abu užpuolikai išvežti į Kauno klinikas. Klinikų atstovė DELFI patvirtino, kad netrukus vienas iš jų mirė, kito būklė sunki.

Įvykio metu nesunkiai sužeistas ir sodybos šeimininkas.

Nukentėjusysis atsisako bendrauti su policija ir pasirašyti bet kokius dokumentus. Policija neatmeta, kad taip santykius galėjo aiškintis nusikalstamo pasaulio atstovai.

„Tai viena iš tyrimų versijų“, - teigė Prienų rajono policijos komisariato Dainius Janavičius.

Nukentėjusysis oficialiai verčiasi žemės ūkiu, yra deklaravęs, kad turi 15 ha žemės.

„Tačiau įvykio vietoje matosi, kad jokių ūkininkavimo požymių nėra. Todėl jį pavadinti ūkininku galima tik todėl, kad jis turi ūkininko pažymėjimą“, - teigė D. Janavičius.

Po įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti.

Medikams išgelbėti nepavyko

Abu pašauti vyrai iš Prienų rajono buvo atvežti į Kauno klinikas – vienas vyras buvo atvežtas apie 9 val., kitas – apie 10 val.

„Ryte į Kauno klinikų skubios pagalbos skyrių greitosios pagalbos atvežti du vyrai su šautinėmis žaizdomis. Vienas vyras jau buvo klinikinės mirties būsenoje. Bandyta gaivinti, tačiau konstatuota jo mirtis. Kito vyro būklė šiuo metu sunki, jis stacionarizuotas“, - teigė LSMU klinikų Skubios pagalbos skyriaus vadovas Kęstutis Stašaitis.

Medikai kol kas detaliai sužalojimų neapibūdino.

Konstatuota, kad vienas iš užpuolikų mirė dėl vidinio kraujavimo. Kito vyro būklė sunki, tačiau stabili.

„Antras pacientas taip turi šautines žaizdas, dėl to kyla įvairių komplikacijų tikimybė. Tačiau vidinio kraujavimo nėra“, - sakė K. Stašaitis.

Likęs gyvas užpuolikas šiuo metu ne tik prižiūrimas medikų, bet ir saugomas policijos pareigūnų.