Atnaujinta 12 val. 30 min.:

Paieškas tęsia ir ugniagesiai. Gelbėtojai naudoja dvi valtis su sonarais. Prieš pietus ugniagesiai taip pat buvo pakėlę droną, bet tyrinėti vietovę trukdo prastas matomumas.

Feisbuko puslapyje „Mykolo paieška“ organizatoriai dėkoja savanoriams ir dalinasi tolimesniais planais.

Paskelbtas penktadienio paieškų žemėlapis. Sektoriai, kur vyks paieškos pažymėti violetine spalva.

„Facebook“ grupės Mykolo paieška žemėlapis

„Lenkiu žemai galvą prieš tuos, kurie aukoja ne tik savo laiką, bet ir dronus, jų yra ir paskendusių, ir sulūžusių, bet tos pastangos ne veltui, dirbame visi dėl vieno bendro tikslo – surasti Mykolą“, – rašo viena organizatorių.

„Facebook“ grupės Mykolo paieška nuotr.

Nukentėjusių dronų pilotams siūlo pagalbą kiti grupės nariai, jų dabar daugiau nei 20 tūkst.

Pranešama, kad penktadienį bus tęsiama paieška dronais. Kreipiamasi Vilniaus, Vievio, Elektrėnų ir Kauno gyventojų pagalbos.

„Kas turite droną ir galimybę pasijungti į paiešką, planas išlieka judėti upės vaga nuo Elektrėnų pusės link Vilniaus“.

„Facebook“ grupės Mykolo paieška nuotr.

Nauji paieškų dalyviai raginami susisiekti su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus reagavimo į ekstremalias situacijas vadove Violeta Masteikiene, koordinuojančią savanorių darbą.

Ugniagesiai ketvirtadienį ieškojo dingusio nepilnamečio Vilniuje, Neries upėje. Gelbėtojai dviem valtimis ir dviem sonarais išžvalgė upę ir abi jos pakrantes nuo Žirmūnų tilto iki Giraitės g., paieškos rezultatų nedavė.

Delfi primena, kad paauglys šeštadienį, apie 12 val., išėjo iš namų, paskutinį kartą draugai jį matė 16 val. prie Vingio kino teatro. 16 val. 30 min. jis vaizdo skambučiu susisiekė su draugu. Vaizdo kameromis užfiksuota, kad 16 val. 10 min. jis išlipo iš 4 maršruto troleibuso Kražių stotelėje ir nuėjo Neries link.

Savanoriai savaitgalį prie Žirmūnų tilto rado Mykolo striukę ir kuprinę, vėliau ir telefoną, banko kortelę bei ausines.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/5-aja-diena-tesiasi-mislingai-dingusio-paauglio-paieska-tiriamos-ir-nusikaltimo-versijos-akys-nukrypo-i-kauna.d?id=92485953

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją