Zarasų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai gavo pranešimą, kad B. A., gyvenantis Zarasuose, Vytauto g., antradienį apie 10.10 val. pastebėjo, jog išlaužti dvejų durų įleidžiamų spynų cilindrai ir atrakintas jam priklausantis butas. Bute išmėtyti daiktai, iš buto nieko nepavogta.

Netrukus buvo gautas antras pranešimas, kad S. N., gyvenantis Zarasų rajone, Dimitriškių kaime, apie 12.30 val. pastebėjo, jog išlaužta buto durų spyna ir iš buto pavogta 1 000 eurų, 20 litų, du auksiniai žiedai, alkoholiniai gėrimai.

Padaryta 3 864,80 litų turtinė žala.

Po sėkmingų ir operatyvių paieškos priemonių Utenos apskr. VPK Zarasų r. PK Patrulių būrio ir Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai netoli Latvijos Respublikos sienos sustabdė automobilį, kuriuo važiavo penki Latvijos Respublikos piliečiai.

Atlikus transporto priemonės bei asmenų apžiūrą, buvo rasti visi, kaip įtariama, iš butų pavogti daiktai. Minėti asmenys tą pačią dieną įtariamieji buvo sulaikyti 48 valandoms, o šiandien Utenos apskrities apylinkės prokuratūra kreipsis į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo visiems penkiems asmenimis.

Pagal Zarasų rajono policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnų turimus duomenis, sulaikyti Latvijos piliečiai praėjusią parą galėjo įvykdyti daugiau vagysčių Zarasuose. Nukentėjusius asmenis prašome kreiptis į Zarasų rajono policijos komisariatą tel. (8 385) 31 127, mob. tel. 8 698 47 285 arba 112.