Anot teismo pranešimo, byloje nustatyta, jog kaltinamasis 2023 m. balandžio 8 d., apie 20 val. 45 min., bendro naudojimo virtuvėje, Klaipėdoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (2,19 prom.) ne mažiau dviejų kartų peiliu dūrė nukentėjusiajam į pilvą ir krūtinę, taip sunkiai sutrikdydamas nukentėjusiojo sveikatą.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino iš dalies. Jis teigė, kad atsisukdamas vieną kartą netyčia dūrė peiliu nukentėjusiajam, bet nepripažino, kad jam dūrė antrą kartą.

Lemtingą vakarą kaltinamasis, kaimynai bei nukentėjusysis vartojo alkoholinius gėrimus. Vyras pasakojo, esą virtuvėje kažką pjaustė, gamino valgyti. Nukentėjusysis neva iš už nugaros jį išgąsdino, todėl atsisukdamas dūrė jam su peiliu. Jis teigė, kad gailisi tokio poelgio.

Nukentėjusysis teisme prisipažino, kad pamatė įvykį per laidą „Farai“ ir tada atsiminė kas, kaip ir kada įvyko. Jis tikino, kad negąsdino kaltinamojo, kai šis stovėjo prie viryklės. Tiesiog priėjo kažko
aklausti. Jie draugiškai bendravo, vyras ant kaltinamojo peties uždėjo dešinę ranką, o šis atsisukdamas jam dūrė.

Tuomet nukentėjusysis atšoko nuo kaltinamojo, bet šis jam dūrė dar kartą. Po to atvyko policijos pareigūnai.

Nukentėjusysis prašė teismo tenkinti ieškinį dėl 30 000 Eur, priteisiant neturtinę žalą iš kaltinamojo.

Teismas konstatavo, jog kaltinamojo kaltė įrodyta ir skyrė 2 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Nuspręsta nukentėjusiojo pareikštą civilinį ieškinį patenkinti iš dalies ir priteisti iš kaltinamojo 5 000 Eur neturtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo nuosprendžio paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją