Pasiklausymo techniką buvusi sutuoktinė aptiko ir po savo miegamojo lova.

Neapsikentusi ilgą laiką trukusio teroro moteris nusprendė netylėti – kreipėsi pagalbos į policijos pareigūnus. Tik tuomet buvęs sutuoktinis liovėsi persekiojęs buvusią žmoną ir vaikus.

Tačiau už praeities klaidas vyrui teks susimokėti – jo baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad 52 metų verslininkas turi būti pripažintas kaltu dėl grasinimo nužudyti buvusią sutuoktinę ir neteisėto informacijos rinkimo apie privatų jos gyvenimą.

Už padarytus nusikaltimus teisėja Virginija Liudvinavičienė nuteistajam skyrė 16 MGL dydžio (2 080 litų) baudą.

„Taip pasielgiau veikdamas emocijų, tuo metu vartojau alkoholinius gėrimus, o dabar jau dvejus metus jų visiškai negeriu – niekada nesiruošiau psichologiškai arba fiziškai pakenkti savo buvusiai žmonai“, – patrauktas baudžiamojon atsakomybėn teisinosi vyras.

Nukentėjusiąja pripažinta moteris pareigūnams pasakojo, kad nusprendė netylėti, kai iš autoserviso, kuriame buvo palikusi savo automobilį „Lexus“, sulaukė meistro skambučio.

„Meistras pranešė, kad po automobilio dugnu rado sekimo įtaisą, – moteris net neabejojo, kad ją sekė buvęs sutuoktinis. – Dar prieš mėnesį savo namuose, po lova, buvau radusi garso įrašymo įrenginį“.

Netrukus į autoservisą atvykusi moteris sužinojo, kad ką tik čia buvo atvykęs ir buvęs sutuoktinis – darbuotojų klausinėjo, ar šie nieko nerado po mašinos dugnu. Kadangi meistrai nurodė, jog prietaisą jau atidavė buvusiai sutuoktinei, vyriškis išvyko.

Policijoje moteris taip pat aiškino, kad ne vienerius metus iš buvusio vyro sulaukdavo įvairių grasinančio pobūdžio elektroninių laiškų ir SMS žinučių.

„Tu mano priešas amžiams ir aš tave nugalėsiu – sunaikinsiu“, „Trumpai – tu visiškas šūdas. Pagaliau supratau – pasirodysi horizonte, kale, pakasiu“, „Kaip tokius išsigimėlius žemė nešioja – reikia jus, visiškos kekšės, pašalinti“, „Jūsų laimė – mano mirtis, bet aš jus ankščiau palaidosiu – karas, tai karas, – visi priešai žus“, „Ir, nors tave myliu, tu mano priešas – tarp mūsų karas, kurį baigsiu iki galo – tu verksi, bet jau per vėlu“, „Viskas vyksta pagal mano planą – aš sunaikinsiu tave už išdavystę“, „Karas iki gyvos galvos – visiškai sunaikinsime priešą! Dvėsk“, – SMS žinutėse, kurias moteris išsaugojo savo telefone, rašė pavydus buvęs sutuoktinis.

Moteris teigė, kad po skyrybų jiems per pusę atiteko namas vaizdingoje Vilniaus vietoje, tačiau buvęs sutuoktinis panoro šiuo turtu disponuoti vienas.

„Ne kartą vakarais jį mačiau sėdintį savo automobilyje priešais mano buto langus – jis mane stebėdavo“, – pareigūnams guodėsi moteris.

Nukentėjusioji taip pat prisiminė, kaip buvęs vyras kartą ją persekiojo savo automobiliu. „Jis sukeldavo tokią situaciją, kad mano automobilį savuoju prispausdavo prie šaligatvio“, – sakė ji.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyriškis pripažino savo kaltę, tačiau teisinosi, jog iš tikrųjų nebūtų nužudęs savo buvusios žmonos.

Jis pasakojo, kad žmona jį paliko maždaug prieš 5 metus, tačiau santuoka oficialiai buvo nutraukta tik praėjus 3 metams po išsiskyrimo.

Vyras tikino, kad savo buvusią sutuoktinę matydavo labai dažnai, nes turi butą tame pačiame name, kuriame ši gyvena su vaikais.

Paklaustas, kodėl sekė buvusią žmoną, vyras išsisuko nuo atsakymo: „Neturėjau jokio tikslo, tiesiog buvo įdomu sužinoti, ką ji veikia“.

Tiesa, jis prisipažino, kad iš pradžių sekimo įrangą norėjo įmontuoti savo sūnaus automobilyje, tačiau vėliau persigalvojo.