Bendrasis pagalbos centras 12 val. 54 min. gavo neprisistačiusio žmogaus pranešimą, esą J. Basanavičiaus gatvėje degalinėje „Neste“ per sklendes sklinda dujos.

Pranešėjas informavo, jog kreipėsi į darbuotoją, šis esą bando spręsti situaciją, bet jam nieko nepavyksta padaryti. Anot pranešėjo, darbuotojas atrodo neadekvatus ir galimai yra neblaivus darbe.

Į įvykio vietą išsiųsti Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pirmasis ir antrasis skyriai, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, prie dujų talpyklos jautėsi nestiprus dujų kvapas.

„Degalinės darbuotojas buvo neblaivus, tad susisiekta su degalinės direktoriumi. Atvykęs degalinės operatorius užsuko dvi pagrindines dujų talpyklos sklendes“, – informavo Eglė Ruchajienė, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė.

Policijos pareigūnams aiškinantis aplinkybes paaiškėjo, kad prieš valandą buvo pildomos dujų talpos.

„Kadangi jos buvo perpildytos, perteklius išėjo, pavojaus kilę nebuvo. Ugniagesiai budėjo, kol atvyko avarinės tarnybos darbuotojai“, – informavo E. Ruchajienė.

Degalinės darbuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,7 promilės. Vyras buvo nušalintas nuo darbo.

„Neste Lietuva“ generalinės direktorės Julijos Matisonės komentaras:

„Neste“ yra automatinė degalinė, kurioje nėra darbuotojų ir neprekiaujama dujomis. Incidentas įvyko šalia „Neste“ degalinės įrengtoje UAB „Dujovita“ dujų kolonėlėje.

Mums svarbu šalia degalinės esančių partnerių veiklos saugumas, todėl kreipsimės į UAB „Dujovita“ su prašymu užtikrinti sklandžią veiklą ir saugų darbuotojų elgesį.“

Įvykio aplinkybes tikslina Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai.