Vejos pjovimo roboto vagystė užfiksuota Švedijoje pernai balandžio pabaigoje.

Praėjus porai mėnesių po vagystės, žoliapjovės savininkas telefono programėlėje robotui valdyti pastebėjo, kad prietaisas yra įjungtas ir kažkur darbuojasi. Vejos robotą pavyko susekti, nes jame įmontuotas GPS siųstuvas.

Vejapjovės koordinatės rodė, kad ji yra Lietuvoje ir darbuojasi Radviliškio rajone. Firmos atstovai šia informacija pasidalijo su Lietuvos policija ir jau po poros dienų robotas buvo surastas ir paimtas iš vieno Radviliškio rajono gyventojo.

Paaiškėjo, kad 27 metų vyras vejos robotą įsigijo, internete radęs skelbimą. Pirkimo-pardavimo sandoris įvyko Radviliškyje. Automobiliu privažiavęs vyras pirkėjui įteikė robotą be jokių dokumentų. Pirkėjas sumokėjo 1500 eurų . Bėdos prasidėjo, kai be dokumentų įgytą daiktą paėmė policijos pareigūnai. Švedijoje pavogtas robotas grąžintas teisėtam savininkui.

Policija ragina perkant vejos pjovimo robotą ar kokį kitą brangų daiktą iš antrų rankų“, būtinai prašyti pardavėjo pateikti pirkinio dokumentus. Kilus menkiausiam įtarimui, patariama nepirkti iš tokio asmens ar bendrovės.