Kaip informavo policija, rugsėjo 16 d., apie 23 val. 29 min., Vilniuje, Minsko pl., Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai užfiksavo gerokai viršytą automobilio BMW greitį – automobilis lėkė 103 km/h greičiu, kai leistinas greitis – 60 km/h.

Pareigūnams sustabdžius BMW, jį vairavęs jaunuolis pateikė įtariama suklastotą vairuotojo pažymėjimą, išduotą dvidešimt vienerių metų amžiaus vyro vardu. Nurodžius automobilį pastatyti prie tarnybinių automobilių, vairuotojas staiga pradėjo važiuoti ir spruko Medininkų link. Kelių policijos ekipažai nusivijo bėglį.

BMW vairuotojas nepakluso reikalavimams sustoti, tamsiu paros metu važiavo be šviesų ir didesniu nei 200 km/h greičiu, sudarydamas avarines situacijas, o vėliau apsisukęs grįžo priepriešinio eismo juosta atgal.

Persekiojamas BMW nusuko Savičiūnų k. link, po to vėl grįžo į Minsko pl. Važiuodamas Vilniaus link, važiavo kairiąja kelio puse, keldamas grėsmę sau ir kitiems eismo dalyviams – keliskart vos nesusidūrė su priešpriešiais važiavusiais automobiliais.

Vienam iš policijos ekipažų užblokavus kelią, BMW, norėdamas apsisukti ir išvengti sulaikymo, staigiai pakeitė važiavimo kryptį – bandydamas apsisukti, kliudė tarnybinį automobilį VW ir kelio ženklą. BMW iš įvykio vietos pasišalino ir, vis didindamas greitį, važiavo prieš eismą, kol nusuko į automobilių stovėjimo aikštelę, Minsko pl. Čia BMW atsitrenkė į stovinčius automobilius „Lexus“ ir VW. Iššokęs iš automobilio, BMW vairuotojas, siekdamas išvengti sulaikymo, spruko, tačiau nesėkmingai – jis griuvo ir susižalojo.

Siautėjo nepilnametis

Po vidurnakčio, 0 val. 10 min., kelių policijos pareigūnai sulaikė bėglį. Paaiškėjo, kad BMW vairavo šešiolikmetis (gimęs 2007 m.), o kartu su juo važiavo vienmetis nepilnametis ir penkiolikmetė (gimusi 2007 m.).

BMW keleiviai buvo perduoti į įvykio vietą atvykusiems tėvams, šešiolikmetis vairuotojas sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą.

Rasta narkotikų

Policijos pareigūnams apžiūrėjus automobilį BMW, daiktadėžėje buvo rastas malūnėlis su augalinės kilmės žalia medžiaga, o bagažinėje buvusioje kuprinėje – svarstyklės, polietileniniai maišeliai su kristalo formos medžiaga ir kartoninė dėžė su maišu žalia augalinės kilmės medžiaga, įtariama narkotinės medžiagos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti), 300 str. 2 d. (Dokumento suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu). Taip pat pradėtos administracinės teisenos dėl pavojingo ir chuliganiško vairavimo, Kelių eismo taisyklėse nustatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimo (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d.), nustatyto greičio viršijimo (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 416 str. 4 d.), transporto priemonės vairavimo neturint teisės vairuoti (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 424 str. 3 d.), nepaklusimo reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimo iš eismo įvykio vietos (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 426 str. 2 d., 426 str. 5 d.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)