Kaip praneša Šiaulių apskrities policija, gaudynės prasidėjo, kai į patrulių ekipažo reikalavimą sustabdyti automobilį vairuotojas nereagavo, bet padidino greitį ir nulėkė miesto gatvėmis.

Sprukdama „AUDI A6“ ne kartą kirto dvigubą ištisinę liniją, įvažiavo į priešingo eismo juostą, vieną sankryžą kirto, degant raudonam šviesoforo signalui.

Matydami, kad pasprukti nepavyks, Gegužių gatvėje bėgliai sustojo autobusų stotelėje ir spruko iš automobilio. Bėgliai buvo trys. Pareigūnai buvo tik du, todėl ir sulaikyti iš karto pavyko tik du bėglius.

Prieš aršiai besipriešinančius vyrus buvo panaudotos specialiosios priemonės. Vienam jų teko pajusti elektros impulsinio prietaiso TASER poveikį, antrajam – paragauti ašarinių dujų.

Įsodinti į tarnybinius automobilius sulaikytieji dievagojosi, kad „AUDI A6“ nė vienas jų nevairavo. 23 metų vaikinui alkoholio matuoklis parodė 2,81 prom., o 28 metų jo bendrakeleiviui – 2,59 prom. girtumą. Automobilis priklauso pastarajam, bet šis teisės vairuoti nėra įgijęs ir tikino, kad automobilio nevairavo. „Jei būčiau vairavęs, tikrai būčiau sustojęs“, - aiškino jis pareigūnams.

24 metų sulaikytasis irgi teigė nežinąs, kas sėdėjo prie automobilio vairo nes įsėdęs iš karto užmigo. Paaiškėjo, kad įkaušę vaikinai į Šiaulius atsibeldė iš Pakruojo.

Abu naktį praleido areštinėje, o ryte prisiminė, kad „AUDI A6“ vairavo jų draugas, kuriam iš automobilio pavyko pasprukti.

29 metų Šiauliuose gyvenantis vaikinas buvo surastas ir iškviestas į Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatą. Jis prisipažino vairavęs transporto priemonę, o nestojęs todėl, kad neturi teisės vairuoti. Girtumo jis nepripažino, tačiau neblaivumo patikros vengimas, kai yra nustatyti neblaivumo požymiai, prilyginamas girto vairavimui.

Vaikinas ir anksčiau nevengė sėsti prie automobilio vairo apsvaigęs – tik ne nuo alkoholio, o nuo psichotropinių medžiagų. Už tai jam buvo skirtos administracinės baudos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją