Mergaitę seksualiai išnaudojo motinos sugyventinis, praneša DELFI.lv.
Iki tragedijos Iršu rajone Našlaičių teismas neturėjo pagrindo manyti, kad motina savo vaikais nesirūpina.

„Prašau policijos pradėti baudžiamąjį procesą, kad būtų įvertintas motinos atsakomybės lygis. Išsiunčiau laišką šeimos gydytojui, kad būtų suteikta informacija apie kūdikio sveikatos būklę, taip pat mes laukiame informacijos iš Vaikų ligoninės“, – teigė regioninio Našlaičių teismo atstovė Silvija Vezė.

Taip pat ji patikino, kad šią akimirką nėra pagrindo manyti, kad motina negalėjo savo jėgomis pasirūpinti vaikais. Yra žinoma, kad šeimoje be nukentėjusios dešimties mėnesių mergaitės auga paauglys.

Mergaitės motinos gyvenamoji vieta deklaruota Kuoknesėje. Ten jai priklauso dviejų kambarių butas. Vasarai ji persikelia į Iršu valsčių, kur gyvena jos mama. Moteris turi nepasiturinčiosios statusą.
Moteris tvirtina, kad tą dieną, kai įvyko tragedija, ji negėrė alkoholio.

Našlaičių teismo išvados bus perduotos Valstybinei vaikų teisių apsaugos inspekcijai.

Anksčiau jau buvo pranešta, kad rugpjūčio 22 dieną policija iš medikų gavo informaciją, kad dešimties mėnesių mergaitės atžvilgiu galėjo būti panaudota seksualinė prievarta. Sulaikytas nusikaltimu įtariamas 54 metų kūdikio motinos sugyventinis.

Į ligoninę paguldytai mergaitei buvo atliktos kelios operacijos. Šiuo metu mergaitės būklė stabili. Toliau vyksta tyrimas.

Iš pradžių baudžiamasis procesas buvo pradėtas pagal Latvijos Baudžiamojo kodekso 159 straipsnio 3 dalį – išprievartavimas, turėjęs sunkių padarinių, taip pat nepilnamečio seksualinis išnaudojimas. Paskui jis buvo perkvalifikuotas į Baudžiamojo kodekso 160 straipsnio 6 dalį – priverstinis seksualinis pasitenkinimas, turintis sunkias pasekmes ir atliktas prieš nepilnametį.