Pirmadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai iš Latvijos pasieniečių gavo informaciją, kad iš jų šalies Lietuvos link paspruko persekiojimas automobilis „Renault Traffic“.

Automobilį su latviškais registracijos ženklais pasieniečiai pastebėjo Pasvalio rajone, maždaug 5 km nuo rajono centro, kelyje Ryga–Panevėžys. Įjungę švyturėlius VSAT pareigūnai stabdė mikroautobusą, bet jo vairuotoja neiškart pakluso ir sustojo tik nuvažiavusi dar porą kilometrų.

Nuomotą automobilį „Renault Traffic“ vairavo 39-erių metų Portugalijos Respublikos pilietė.

Mikroautobuso salone VSAT pareigūnai rado 15 žmonių. Jie prisistatė Afganistano piliečiais. Visi jie neturėjo dokumentų, suteikiančių teisę atvykti ir būti Lietuvos Respublikoje bei Šengeno erdvėje. Transporto priemonė ir nelegalūs migrantai pristatyti į Šiaulių pasienio užkardą ir bus perduoti Latvijos pasieniečiams.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Automobilio vairuotoja uždaryta į areštinę. Už tokią nusikalstamą veiklą jai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją