Atvirosios kolonijos, kaip bausmės atlikimo vietos, Lietuvoje pradėjo veikti nuo 2020 m. liepos. Pagal įstatymus jose bausmę atlieka mažiau negu vienerių metų laisvės atėmimu nuteisti asmenys arba perkeliami tie, kuriems likę mažiau negu vieneri metai iki išėjimo į laisvę, praneša Kalėjimų departamentas.

Vis dėlto Kalėjimų departamentas stebi tendenciją, kad kai kurie nuteistieji piktnaudžiauja jiems atvirose kolonijose suteikiamomis teisėmis. Dažniausiai pažeidinėja tvarką ir negrįžta nuteistieji, kurie yra teisti ne pirmą kartą, kurių socialiniai įgūdžiai yra riboti, asmenys, kurie turi priklausomybę nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Jie dažniausiai negrįžta arba pasišalina iš darboviečių, parduotuvių, gydymo įstaigų, rečiau pasišalina iš atvirosios kolonijos teritorijos arba negrįžta iš trumpalaikės išvykos į namus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją