Antradienį teisme skambėjo baigiamosios kalbos, po kurių N. Kalaušis gali lengviau atsikvėpti – prokuroras Virginijus Sokolovas septintą kartą teisiamam N. Kalaušiui nesiūlo kalėjimo iki gyvos galvos – šaltakraujišku dviejų žmonių nužudymu kaltinamam kaišiadoriečiai pasiūlyta skirti 20 metų nelaisvės.

Tokia siūloma bausmė šokiravo aukų artimuosius.

„Tuomet ką reikia Lietuvoje padaryti, kad žmogus neišeitų iš kalėjimo visą gyvenimą?“, - DELFI teigė nužudytos Viltės Stankutės sesuo Lina Stankutė. Aukų artimieji įsitikinę, kad N. Kalaušis turi būti izoliuotas nuo visuomenės visą likusį gyvenimą.

Tiesa, teismas gali skirti ir griežtesnę bausmę, nei pasiūlė prokuroras. Teismas savo verdiktą skelbs vasario pabaigoje.

Kaip anksčiau teisme liudijo L. Stankutė, kad V. Stankutė kurį laiką bandė nutraukti ryšius su ūmaus būdo N. Kalaušiu, tačiau nuolat sulaukė grasinimų. Teigiama, kad N. Kalaušis grasino susidoroti, padegti namus, į kuriuos jį gyventi priėmė V. Stankutė ir kuriuose ji vėliau buvo nužudyta. Kuomet galiausiai žurnalistė vyrą išprašė iš namų, šis savo žiaurius grasinimus įvykdė.

DELFI primena, kad N. Kalaušis kaltinamas 2014 metų naktį į gruodžio 27-ąją Giraitėje (Kauno r.) nužudęs 31 metų žurnalistę Viltę Stankutę – Butkienę ir kartu su ja buvusį 37 metų Giedrių Pavasarį.

Netrukus po įvykio buvo sulaikytas N. Kalaušis, kuriam pareikšti įtarimai dėl dvigubos žmogžudystės. Iškart po sulaikymo įtariamasis buvo atvežtas į Giraitę, tačiau tuomet atsisakė lipti iš pareigūnų automobilio ir duoti parodymus.

N. Kalaušis parodymus įvykio vietoje sutiko duoti tik balandžio pabaigoje, praėjus 4 mėnesiams po nusikaltimo.