Šiaulių apskrities policija praneša, kad šiauliečio vairuojamas automobilis „Mitsubishi Outlander“ patraukė Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų dėmesį. Jo vairuotojas – gerai žinomas policijai.

67-erių vyras jau yra įkliuvęs dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Prieš penkerius metus jo gyvenamojoje vietoje ir garaže buvo rasta cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurių bendra vertė siekė beveik 9000 eurų. Vyras buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn, konfiskuotos cigaretės, skirta 4000 eurų bauda.

Pastebėję pažįstamą veidą, pareigūnai nutarė pasidomėti ar transporto priemonėje yra neleistinų prekių. Sustabdyto patikrinti automobilio bagažinėje jie rado į polietileno maišus supakuotus kontrabandinius rūkalus - 1990 pakelių be Lietuvos Respublikos banderolių.

Nuspręsta patikrinti ir vyro gyvenamąją vietą. Čia buvo rasta dar 200 pakelių baltarusiškų cigarečių. Kadangi akcizais apmokestinamų prekių vertė siekė per 150 MGL - 8183 eurų, šįkart pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamas kodeksas už tai jau numato ne tik baudą, bet laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją