VSAT praneša, kad turėdami išankstinės informacijos, kad miške ties Strėžiūnų kaimu (Varėnos r.) ima „dygti“ cigaretės, antradienio popietę ta kryptimi nuskubėjo Purvėnų pasienio užkardos patrulių ekipažai.

VSAT pareigūnai, tarp kurių buvo ir kaimyninės Tribonių užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi, blokavo rajoną. Netrukus minėtame miške, už 600 m nuo valstybės sienos, pastebėjo vyrą. Perregima polietileno plėvele apsuktais nešuliais apsikrovusį asmenį pasieniečiai sulaikė. 10-tyje nešulių buvo 1 000 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų nešikas – jau ne pirmąsyk VSAT pareigūnams įkliūvantis 43-ejų Eišiškių miestelio gyventojas.

Pasieniečiai nustatė, kad baltarusiškų cigarečių „verslininkas“ atsidūrė valstybės sienos apsaugos zonoje, nors nėra įtrauktas į asmenų, turinčių tokią teisę, sąrašą.

Dėl pakartotinio akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką ir dėl pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo Purvėnų pasienio užkardoje pradėtos administracinės teisenos. Sulaikytajam eišiškiečiui įteiktas šaukimas po keliolikos dienų atvykti į šią užkardą, kai ten bus nagrinėjama jo administracinė byla.

Už cigaretes vyro laukia bauda nuo 5 760 iki 6 000 eurų, o už buvimą sienos apsaugos zonoje be VSAT leidimo – įspėjimas arba 40–90 eurų bauda.

Cigaretės laikinai saugomos Purvėnų pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją