Pirmadienį anksti ryte VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai kelyje Suvalkai–Marijampolė ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos sav. sustabdė patikrinti iš Lenkijos įvažiavusio automobilio „Kia Soul“ vairuotojo ir keleivio dokumentus.

Suomijoje registruotą transporto priemonę vairavo 35-erių Irako pilietis, turintis leidimą gyventi Suomijoje. Jo pateikti transporto priemonės dokumentai, kaip ir jo bendrakeleivio asmens dokumentai, buvo nepriekaištingi. Tačiau dėl irakiečio neva gimtinėje išduoto vairuotojo pažymėjimo pasieniečiams kilo rimtų abejonių, todėl šis dokumentas buvo tiriamas nuodugniau.

Atliktas tyrimas VSAT pareigūnams suteikė pagrindą įtarti, kad Irako piliečio pateiktas vairuotojo pažymėjimas – visiška klastotė. Pagamintas jis ne pagal vertybinių popierių gamybos reikalavimus, apsauginis tinklelis, numeris, mikrotekstas, dokumento rekvizitai ir jų užpildymas atlikti rašaliniu spausdintuvu, nėra UV apsaugos.

Irako pilietis tikino teisę vairuoti įgijęs Irake ir už pažymėjimą sumokėjęs 500 JAV dolerių. Šį dokumentą į Suomiją jam atsiuntę paštu.

Po apklausos VSAT pareigūnai irakietį uždarė areštinėje, o automobilį „Kia Soul“ perdavė kartu vykusiam keleiviui, turinčiam teisę valdyti transporto priemonę.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už tokią nusikalstamą veiklą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją