VSAT pareigūnų ir vėliau prisijungusių policijos pareigūnų persekiojamas automobilis nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi pakelės griovyje. Eismo įvykio metu sužaloti automobiliu važiavę vyrai (gimę 1986 m., 1985 m., ir 1974 m.), kurie dėl įvairių kūno sužalojimų paguldyti į ligoninę.

Apžiūrėjus automobilį kontrabandinių prekių, narkotinių medžiagų ir kitų neleistinų prekių nerasta.

Antradienio popietę Tauragės r. policija pateikė detalesnį šio įvykio aprašymą.

Ankstyvą rytą policijos pareigūnai sulaukė informacijos, kad nuo pasieniečių spruko stabdomas automobilis „Audi 80“ be valstybinių numerių. Gavę galimas automobilio važiavimo koordinates, pareigūnai nedelsdami pradėjo vytis minėtą transporto priemonę. Vienas iš policijos ekipažų automobilį mėgino stabdyti iš priekio, tačiau „Audi“ vairuotojo greitis buvo nemažas, jis pralėkė pro pareigūnus.

Dėl didelio greičio ties žiedine sankryža, esančia Tauragės r., Meldikviršių kaime, bėglys nesuvaldė automobilio ir šis, nuvažiavęs nuo kelio, vertėsi. Eismo įvykio metu nukentėjo automobiliu važiavę trys vyrai. Iš karto po įvykio vienas vyriškis buvo paguldytas į reanimacijos skyrių, kiti du – į traumatologinį skyrių, kur buvo paimtas kraujas išsamesnei ekspertizei.

Pirminiais duomenimis, automobilį vairavo 28 metų Pagėgių savivaldybės gyventojas.

Laimei, rimtesnių pasekmių išvengta ir į eismo įvykio metu nenukentėjo kiti nieko dėti asmenys. Šiuo metu dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Už tokį pasivažinėjimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ragina eismo dalyvius elgtis atsakingai keliuose, nevairuoti transporto priemones išgėrus ar apsvaigus nuo narkotinių bei psichotropinių medžiagų bei pastebėjus itin pavojingo ar chuliganiško vairavimo atvejus, neblaivius asmenis prie vairo, taip pat kitus KET pažeidimus informuoti policiją:
Policijos budėtojų telefonu (8 446) 20 270;
Anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 446) 61 952
Bendruoju pagalbos telefonu 112.