Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečių duomenimis, penktadienį ties Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį automobilį „BMW 530D“ prancūziškais valstybiniais registracijos numeriais.

Jį vairavęs 34 metų Kauno rajono gyventojas pasieniečiams pateikė savo kelionės dokumentus. VSAT pareigūnams paprašius pateikti ir automobilio registracijos liudijimą, vyras pareiškė jo neturįs.

Kontrolės metu taip pat nustatyta, kad 2010 metais pagaminta transporto priemonė kaip pavogta yra ieškoma Vokietijos teisėsaugininkų. Jos paieška paskelbta šių metų kovo 10 dieną. Taip pat paaiškėjo, kad prie automobilio pritvirtinti prancūziški registracijos numeriai priklauso kitai transporto priemonei.

Be to, patikros metu pasieniečiams kilo įtarimų dėl automobilio vairuotojo blaivumo, todėl į įvykio vietą buvo iškviestas policijos ekipažas. Kauniečiui nustatytas 1,29 promilės girtumas.

Lazdijų rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo. Automobilį vairavęs Kauno rajono gyventojas uždarytas į areštinę. Transporto priemonė laikinai saugoma Kalvarijos užkardoje.
Pasieniečiams įkliuvo vogtą automobilį vairavęs girtas kaunietis