Sekmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos sav. patikrinti sustabdė į Lenkiją važiuojantį automobilį „Renault Master“ su lietuviškais registracijos numeriais.

VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į keleivio elgesį: jis atrodė neramus, tarsi kažko išsigandęs. Informacija policijos duomenų bazėje atskleidė, kad šio 24-erių trakiškio paiešką 2022 m. birželio 14 d. paskelbė Vilniaus regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus Trakų poskyris.

Pasieniečiai vaikiną išsodino iš automobilio ir nusivedė į Kalvarijos pasienio užkardos tarnybines patalpas įteikti šaukimo. Ten jis ir toliau elgėsi nepaaiškinamai, akys buvo gerokai paraudusios. VSAT pareigūnams atlikus dalinę asmens apžiūrą, trakiškio striukės vidinėje kišenėje buvo rastas metalinis indelis. Jame buvo apie 2 gramus į foliją suvyniotos, manoma, augalinės kilmės narkotinės medžiagos – džiovintų kanapių ir jų dalių. Vaikinas teigė, kad ši medžiaga skirta asmeninėms jo reikmėms.

Trakiškį pasieniečiai sulaikė ir, kol bus išspręstas kardomosios priemonės klausimas, uždarė Kalvarijos užkardos laikino sulaikymo patalpoje. Apie įvykį informuotas paieškos iniciatorius.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokį baudžiamąjį nusižengimą įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Ikiteisminį tyrimą dėl šaukimo į privalomąją karo tarnybą vengimo atliks policijos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją