Penktadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai vykdė tarnybą prie sienos su Baltarusija ties Sirguškės kaimu (Lazdijų r.). Tamsoje jie išgirdo garsą, kurį paprastai skleidžia bepiločiai orlaiviai, ir nešiojamu naktinio matymo prietaisu užfiksavo nedideliame aukštyje į Lietuvos teritoriją įskridusį droną. Taip pat pastebėta, kad prie jo buvo pritvirtintas krovinys.

Bepiločių orlaivių užkardymo sistemą žaibiškai panaudoję VSAT pareigūnai sėkmingai perėmė skraidyklės valdymą ir priverstinai ją nutupdė. Paaiškėjo, kad prie savadarbio drono pritvirtintame ryšulyje buvo 500 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dar vieną į Lietuvos teritoriją oru gabentą krovinį Kapčiamiesčio pasieniečiai „sumedžiojo“ vėlų sekmadienio vakarą, kuomet ties Gerdašių kaimu (Druskininkų sav.) kontroliavo sienos su Baltarusija ruožą. Ir šiuo atveju VSAT pareigūnai panaudojo antidroninę įrangą. Jos paveikta skraidyklė su kroviniu pasieniečių buvo perimta ir nutupdyta prie sienos su Baltarusija.

Prie keturių propelerių savadarbio drono kontrabandininkai Baltarusijoje buvo prikabinę paketą, kuriame rasta 750 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Savadarbės skraidyklės ir cigaretės saugomos Varėnos pasienio rinktinės padaliniuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją