Penktadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Seinai–Lazdijai ties Tarnaukos kaimu Lazdijų r. sustabdė patikrinti iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „VW Golf“.

2022 m. pagamintą transporto priemonę itališkais valstybinio numerio ženklais vairavo 45-erių Ukrainos pilietė, kartu važiavo jos vyras, 51-erių Alytuje gyvenantis Lietuvos pilietis.

Vairuotoja pateikė itališką „VW Golf“ registracijos liudijimą, jame nurodytas automobilio identifikacinis kodas (VIN) nesutapo su originaliu. „VW Golf“ keleivis paaiškino, kad už atlygį parvaryti iš Lenkijos automobilį jo paprašė pažįstamas vyras. „VW Golf“ buvo Balstogėje. Ten iš Alytaus savo automobiliu porą nuvežė giminaitis.

Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad vos prieš tris dienas, vasario 6-ąją, šis „VW Golf“ buvo pavogtas Vokietijoje. Įtariama, kad itališkas transporto priemonės registracijos liudijimas – suklastotas.

Alytiškis vairuotojo pažymėjimo neturi. Praeityje jis ne kartą teistas už plėšimą ir narkotinių medžiagų kontrabandą. Paskutinį kartą, atlikęs bausmę, iš įkalinimo įstaigos buvo paleistas pernai kovą.

VSAT pareigūnai lietuvį sulaikė ir nuvežė į Kalvarijos pasienio užkardą.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą įstatyme numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Po apklausų vairuotoja ir jos vyras buvo paleisti. Iš alytiškio paimti dokumentai, jis turėjo raštu pasižadėti, kad neišvyks ir įpareigotas periodiškai registruotis policijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją