Sekmadienį po vidurnakčio VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai Švenčionių rajone prie Rakauskų kaimo pastebėjo iš krūmų išlendantį jauną vaikiną. Sekdami jį, pasieniečiai matė, kaip šis, išėjęs į kelią, žvalgo apylinkes.

Priartėję pareigūnai pastebėjo, kaip jis išmetė kažkokį daiktą. Vaikinas nedelsiant buvo sulaikytas. Išaiškėjo, jog tai pasieniečiams gerai žinomas 17-metis Ignalinos rajono gyventojas, gretimoje užkardoje įkliuvęs rugpjūtį. Šalia jo pasieniečiai rado numestą termovizorių.

Vaikinas neneigė, kad tai jo prietaisas, bet kam jo prireikė pasienio ruože, paaiškinti pareigūnams negalėjo. Be to, jaunuolis neturėjo asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento, kuris yra būtinas lankantis pasienio ruože.

Įvertinę tai, kad su šiuo baltarusiškų cigarečių nešiku susiduria ne pirmą kartą, pasieniečiai nusprendė atidžiai ištirti vietovę. Į pagalbą buvo pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi.

VSAT pareigūnų nuojauta pasitvirtino. Apie 200 metrų nuo vaikino sulaikymo vietos jie aptiko stačiakampio formos ryšulį, įvyniotą į juodą polietileno plėvelę su pritvirtintomis savadarbėmis petnešomis. Jame rasta 1 600 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Camel Compact“ su baltarusiškomis banderolėmis. Sulaikytasis prisipažino, kad šie rūkalai priklauso jam.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką ignaliniečiui pradėta administracinė teisena. Kadangi tokį nusižengimą jis padarė ne pirmą kartą, jo laukia bauda nuo 5 760 iki 6 000 eurų, o už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą, padarytą pakartotinai, – 90–170 eurų bauda.

Neteisėtai gabentos cigaretės ir termovizorius laikinai saugomi Adutiškio pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją