Antradienį prieš pat vidurnaktį Vilniaus oro uoste nusileidus lėktuvui iš Frankfurto, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos pareigūnai sulaikė juo parskridusį 35-erių kaunietį. Pasieniečiai nustatė, kad dėl įtarimų įvykdžius nusikaltimą šio vyro paiešką yra paskelbusi Prancūzijos teisėsauga, jam suimti išduotas Europos arešto orderis. Susisiekus su prancūzais, gautas patvirtinimas, kad orderis tebegalioja.

Vokietijos įstatymus pažeidinėjusį ir dėl to iš šalies išsiųstą vyrą pasieniečiai atvesdino į Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punkto patalpas. Netrukus sulaikytasis buvo perduotas atvykusiam sostinės policijos konvojui, apie tai pranešta paieškos iniciatoriui.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 85 asmenis (iš jų 65 – oro uostuose), kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

2023 m. tokių sulaikytųjų iš viso buvo 1 085, iš kurių 853 VSAT pareigūnai sulaikė oro uostuose. 2022 m. šie skaičiai buvo atitinkamai 1 520 ir 1 187.

Dauguma pernai sulaikytų asmenų (1 046, arba 96,4 proc.) turėjo Lietuvos pilietybę. Taip pat buvo sulaikyti 9 Baltarusijos ir 8 Jungtinės Karalystės bei dar 17-os valstybių piliečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją