Įtartinas visureigio numeris

Antradienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų pasienio kontrolės punkte tikrino į Baltarusiją išvykstančius automobilius, tarp jų – ir Lenkijoje registruotą visureigį „Toyota Land Cruiser“.

Jį vairavęs 46-erių Tadžikijos pilietis, turintis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, pasieniečiams pateikė asmens ir transporto priemonės dokumentus. Juos tikrinusiems ir visureigį apžiūrintiems VSAT pareigūnams kilo abejonių dėl transporto priemonės identifikavimo numerio (VIN) autentiškumo: įtariama, kad jis – suklastotas. Taip pat nustatyta, kad nors dauguma automobilio detalių pagamintos 2018 m., registracijos liudijime įrašyta, kad visureigis – 2023 m. laidos.

„Toyota Land Cruiser“ patikrinę duomenų bazėse, pasieniečiai informacijos apie šio visureigio vagystę nerado. Tačiau pagal VIN, nurodytą ant variklio užklijuotame lipduke, VSAT pareigūnai nustatė, kad ši transporto priemonė nuo 2023 m. balandžio 26 d. ieškoma, norint ją panaudoti kaip įrodymą baudžiamajame procese. Paieškos iniciatorius – Vokietija.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl transporto priemonės identifikavimo numerio suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Apklausę tadžiką liudytoju, pasieniečiai jį paleido.

Suklastotas liudijimas

Šalčininkų pasienio kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė užsieniečio vairuotą mikroautobusą „Volkswagen Multivan“. Įtariama, kad šios transporto priemonės registracijos liudijimas – suklastotas.

Trečiadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų PKP tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiuojančio mikroautobuso ir jo vairuotojo dokumentus. Nyderlanduose registruotą mikroautobusą vairavo Lietuvos įmonėje dirbantis 36-erių Baltarusijos pilietis.

Pasieniečiams įtarimų sukėlė užsieniečio pateiktas 2017 metų automobilio registracijos liudijimas. Dokumentą patikrinus specialia įranga, įtariama, kad tai – klastotė.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Apklausę liudytoju, VSAT pareigūnai Baltarusijos pilietį paleido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją