Trečiadienį, po vidurnakčio, VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai miškingoje vietovėje ties Druskininkų savivaldybės Grūto kaimu tamsoje išgirdo įtartinus garsus.

Tokius paprastai skleidžia bepiločiai orlaiviai. Netrukus pastebėtas ir pats objektas – jį pasieniečiai užfiksavo naktinio matymo įranga.

VSAT patruliai nedelsdami parengė darbui bepiločių orlaivių užkardymo įrangą, ji sutrikdė drono skrydį ir blokavo jo valdymą.

Antidrono paveikta skraidyklė pakeitė judėjimo kryptį ir netrukus buvo nutupdyta už maždaug 9 km nuo sienos su Baltarusija.

VSAT pareigūnai atidžiai apžiūrėjo vietovę. Netoli nuleistos skraidyklės aptiko ryšulį. Jame buvo 200 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Anot pasieniečių, tokiu „nuotoliniu“ būdu dažniausiai skraidinami nedideli, kelių šimtų pakelių cigarečių kroviniai.

Droną valdęs žmogus nenustatytas. Bepilotis orlaivis ir cigaretės saugomi Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją