Į VSAT Aviacijos valdybą pagalbos kreipėsi policininkai. Jie informavo apie dingusį vyrą, pirmadienį po vidudienio išėjusį grybauti į mišką Plungės rajone.

Policijos organizuota paieška, trukusi ir naktį iš pirmadienio į antradienį, buvo nesėkminga. Dėl to prireikė pasieniečių, nesyk tokiais atvejais išgelbėjusių dingusius žmones.

Antradienį ryte iš VSAT aviacijos bazės Trakų rajono Paluknio miestelyje paieškai pakilo pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter“, aprūpintas modernia termovizorine įranga.

Pasieniečiams atskridus į Plungės rajoną numanomame vyro dingimo rajone iš oro buvo pradėta paieška. Ji truko apie pusvalandį. Tikrindami miško masyvą VSAT aviatoriai aptiko ten gulintį vyrą.

Pasieniečių sraigtasparnis pakibo virš miško. VSAT pareigūnai palaikė ryšį su ant žemės buvusiais pareigūnais, juos nukreipė į vietą, kur aptiktas vyras. Taip buvo pasiektas naktį miške praleidęs nelaimėlis, jis perduotas medikams.

Po sėkmingos gelbėjimo operacijos pasieniečių sraigtasparnis grįžo į bazę Paluknyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją