Trečiadienio naktį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai magistraliniame kelyje Bauskė–Panevėžys ties Škilinpamūšio kaimu (Pasvalio r.) patikrinti sustabdė ką tik iš Latvijos atvykusį automobilį „BMW 535“. Ukrainoje registruotą transporto priemonę vairavo 22-ejų ukrainietis. Kartu su juo vyko ir 35-erių tautietis. Abu užsieniečiai turėjo laikinuosius leidimus gyventi Suomijoje.

Dokumentų patikros metu vairuotojo pateiktas pažymėjimas pasieniečiams sukėlė abejonių. Apžiūrėję jį dokumentų tyrimo prietaisu, VSAT pareigūnai nustatė, kad greičiausiai tai – visiška klastotė. Jo blankas neatitiko originaliam dokumentui keliamų pagaminimo reikalavimų.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatymas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Po apklausos BMW vairuotojas uždarytas į areštinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją