Pirmadienio pavakare Nemunu einantį sienos su Baltarusija ruožą stebėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai upėje, Leipalingio seniūnijos Lipliūnų kaimo apylinkėse, pastebėjo plaukiantį įtartiną objektą.

Tarnybine valtimi pasieniečiai priplaukė prie įtartino daikto. Išaiškėjo, jog tai – šiam kraštui įprastas plaustas, juoda polietileno plėvele sandariai apvynioti baltarusiški rūkalai.

Prie jo pritvirtintos šaligatvio trinkelės. Taip siekta, kad plukdomas krovinys būtų nugrimzdęs į vandenį ir nepastebimas nuo kranto, bet sėkmingai dreifuotų Nemunu į Lietuvos pusę.

Iš viso improvizuotame plauste rasti 569 pakeliai cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Nemunui iš Baltarusijos įtekėjus į Lietuvą, 17 kilometrų juo eina abiejų valstybių siena. Anot Lietuvos pasieniečių, Baltarusijos krante kontrabandininkai jaučiasi laisvai ir veikia netrukdomi vietinių pareigūnų. Dažniausiai rūkalų kroviniai su pritvirtintais GPS siųstuvais nuleidžiami į upę Baltarusijos pusėje tikintis, kad srovė juos sėkmingai atneš iki Lietuvos krantų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją