A. Karūža portaluose patalpino skelbimą, neva pigiai parduoda automobilį. Nors vyras tvirtino neplanavęs nusikaltimo, Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Danutė Kisinienė teismui pasiūlė A. Karūžą įkalinti metams – jis paėmė rankpinigius už neva iš Olandijos atvežamą automobilį, nors pirkėjas jo taip ir negavo.

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį paskelbė, kad sukčiavimu kaltinamas vyras turi būti tuoj pat suimamas teismo salėje ir įkalinamas už šį nusikaltimą pusmečiui. Taip pat jis turi atiduoti nukentėjusiajam rankpinigius - 1 tūkst. litų.

Realiai vyrui teks ilgiau pasibūti pataisos namuose, mat anksčiau du kartus už sukčiavimą teistam vyrui buvo subendrinta bausmė su ankstesne. Už visas nuodėmės A. Kažūrai paskirta 2 metų ir 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Prokurorė lengvo uždarbio ieškojusio A. Karūžo veiką įvardijo „klasikiniu sukčiavimo atveju“.

Vieną teistumų kaunietis užsidirbo suokdamas žmonėms apie darbą Norvegijoje. Bylos duomenimis, A. Karūža žadėjo parūpinti darbą žemės ūkyje, žuvų fabrike, statybose, taip pat Norvegijoje gyvenančiose Rusijos piliečių šeimose. Vyras sekdavo pasakas, kad jis dirba viename šokių projekte operatoriumi, esą turintis gerus ryšius su Norvegija.

Nukentėjusieji teigė, kad šokių projekto operatoriumi melagingai prisistatinėjęs vyras mokėjo įtikinti. Tikinęs, kad už įdarbinimą tikrai nereikia mokėti, tik už kelionę. Darbo tikėjęsi žmonės sumokėjo A. Karūžai per 7 tūkst. Lt.

Kitoje byloje jis pardavinėjo tą patį neturimą automobilį. Už jį, bylos duomenimis, imdavo nuo 100 iki 700 litų rankpinigių.