Pažiūrėjęs pro langą vyras pamatė, kad jaunuolis nuo ligoninės pastato nukabino Lietuvos vėliavą, laksto su ja po gatvę, šūkauja ir tranko trispalvę į žemę. Kai vėliavos kotą sulaužė į kelias dalis, nubėgo pasiimti dar vienos.

Bet tuo metu vyriškis jau buvo išėjęs į lauką ir vandalui neleido išniekinti dar vienos vėliavos. Netrukus atvažiavo ir vyro iškviesta policija.

Pareigūnai pasiėmė įtariamąjį (tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų). O vyriškis ligoninės administracijai nunešė vėliavą ir sulaužytą kotą, kurie buvo numesti vidury gatvės.

Paaiškėjo, kad šis 17-metis gerai žinomas policijos pareigūnams, jį jau ne kartą teko sulaikyti.

Šįkart iš Naujosios Vilnios krizių centro į ligoninę jis buvo atvežtas dėl neblaivumo. Bet nespėjus išblaivinti, jaunuolis pabėgo iš ligoninės ir ėmė siautėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)