Automobilio „Toyota Avensis“ vairuotojui Egidijui, gim. 1973 m., saulė žiebė tiesiai į akis. Jis net nepastebėjo, iš kur atsirado dviratininkas. Paskutinę akimirką tik pamatė, kad kažkas užkrito ant priekinio stiklo.

Dviratininkas galva suskaldęs priekinį „Toyotos“ stiklą nusirito ant žemės.

Paskui avarijoje dalyvavusį automobilį važiavę liudininkai teigė, kad per pėsčiųjų perėją ėjo moteriškė. Paskui ją važiavo dviratininkas, kuris gatvėje pasirodė staiga suktelėjęs vairą nuo šaligatvio.

Parkritus dviratininkui iš jo drabužių kišenės iškrito pilnas „nedūžtančio stiklo“ pigaus vyno butelis. Netrukus įvykio vietoje pasirodė girtas gatvių klasikas, kuris akimirksniu įvertino situaciją ir parideno butelį po šalikelėje stovinčiu automobiliu – paslėpė vyno butelį, kol įvykio vietoje aistros aprims, visi išsiskirstys ir tada bus galima butelį ramiai išgerti. Juk dviratininkui greitai jo neprireiks, mat jis užtruks ligoninėje.

Tačiau ir dviratis, ir butelis atsidūrė Klaipėdos kelių policijos biure kur dėl šios avarijos pradėtas tyrimas. Būna, kad po panašių avarijų dingus alkoholiui, piliečiai kaltina visus aplinkinius, taip pat ir pareigūnus, neva jų alkoholis pavogtas ir išgertas.