Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Danutė Mickevičienė antradienį paskelbė, kad 40 metų Arūnas Kanapė pataisos namuose turės praleisti 2 metus. Tiek pat laiko jam uždrausta vairuoti bet kokias transporto priemones.

Atlikti realią laisvės atėmimo bausmę A. Kanapė turės tada, kai jam paskelbtas nuosprendis įsiteisės – kol kas jis dar turi laiko jį apskųsti apeliacine tvarka. Ar šia teise nuteistasis pasinaudos, nežinia – vyras net neatvyko išklausyti teisėjos priimto nuosprendžio.

Tuo metu teisėja D. Mickevičienė, skelbdama verdiktą, pabrėžė, kad tragišką avariją Vilniuje padaręs ir iš jos pasišalinęs A. Kanapė teismo prašė atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, nes susitaikė su žuvusiosios artimaisiais bei jiems atlygino padarytą žalą.

„Jokios kalbos ir minčių apie tai net negali būti – juk žuvo žmogus, pasekmės – sunkios ir neatitaisomos“, – pabrėžė teisėja.

Reali laisvės atėmimo bausmė A. Kanapei skirta ir dėl to, kad jis anksčiau daugybę kartų yra pažeidęs Kelių eismo taisykles (KET).

Bylos duomenimis nustatyta, kad A. Kanapės vairuojamas automobilis „Audi A8“ praėjusių metų vasario 24 d. vakarą Vilniuje, Taikos g., partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusią pensininkę. Vairuotojas net nesustojo – nuvažiavo, o sunkiai sužalota senolė netrukus mirė.

Vairuotojas į policiją atėjo tik po dviejų dienų. Jis teisinosi, kad po avarijos labai išsigando, todėl ir nuvažiavo nesustojęs. A. Kanapė taip pat pabrėžė, kad tada buvo blaivus.

Tai buvo jau antroji tragiška A. Kanapės avarija – 2014 m. gegužės 22 d. jo vairuojamas automobilis „Audi A8“ Vilniuje, Rygos-Laisvės pr. sankryžoje, partrenkė dviratininkę.

Šią avariją A. Kanapė sukėlė būdamas neblaivus (kraujyje rasta 1,33 promilės etilo alkoholio).

Dėl šio eismo įvykio A. Kanapė taip pat buvo nuteistas – jam buvo skirta 20 MGL (753,20 eurų) bauda.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)