39 granatos RGD-5 iš Jėgerių bataliono buvo pavogtos praėjusią savaitę. Po kelių dienų visos granatos surastos. Kur surastos šios granatos, KAM nekomentavo.

Lietuvos kariuomenės Lauko pajėgų vadas brigados generolas Arvydas Pocius patvirtino, kad įtariamasis yra krašto apsaugos sistemos darbuotojas, tačiau nedetalizavo, ar jis privalomosios karinės tarnybos šauktinis, profesionaliosios tarnybos karys, ar sistemoje dirbantis civilis.

"Sulaikytojo tapatybė neįvardijama, nes nusikaltime galėjo dalyvauti grupė asmenų, kurie gali bandyti išvengti atsakomybės", - sakė brigados generolas A.Pocius.

Šiuo metu atostogaujantis Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Valdas Tutkus sakė nurodęs Specialiųjų operacijų junginio, kuriam priklauso ir Vytauto Didžiojo jėgerių batalionas, vadui bei kitų dalinių vadams sugriežtinti karinių sandėlių apsaugą.

"Ši vagystė - netoleruotinas dalykas. Vagytės iš kariuomenės sandėlių pasitaiko ir kitose NATO šalyse, garai, kad tai nepasitaiko ypač dažnai", - sakė generolas majoras V.Tutkus.

Karo policija tęsia ikiteisminį tyrimą.