Kauno policija informuoja, kad nustatyta, jog piliečio V. B. (gimusio 1981 m.) vairuojama transporto priemonė yra neapdrausta privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu, nėra tinkamai įregistruota bei pasibaigęs piliečio vairuotojo pažymėjimo galiojimo laikas. Paprašius atidaryti automobilio bagažinę vairuotojas nerimastingai tepasakė „dabar tai papuoliau“.

Patikrinus bagažinę ir automobilio saloną, rasti galimai neteisėtai veiklai naudojami daiktai: elektrinis degalų siurblys, dvi 30 l talpos tuščios talpyklos, dvi mobiliojo ryšio stotelės (racijos). Kartu su piliečiu V. B. taip pat automobiliu važiavo pilietis V. K. (gimęs 1990 m.), kuris teigė, jog kartu su bendradarbiu vyksta iš darbo.

Pareigūnams paprašius parodyti darbo pažymėjimą paaiškėjo, kad jis niekur nedirba.

Kilus įtarimams, kad minėti asmenys gali būti įvykdę nusikalstamą veiką, buvo paprašyta kartu nuvykti į jų nurodytos darbovietės patalpas Kauno r., Domeikavos sen., Eigirgalos k. Patikrinus minėtas patalpas, rasta apie 310 l dyzelino be įsigijimo dokumentų. Pilietis V. B. pareigūnams paaiškino, jog dyzeliną įsigijo iš Rusijos piliečių ir laiko jį savo reikmėms.

Dėl biokuro, naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimo, numatyto Lietuvos Respublikos teisės pažeidimų kodekse, piliečiui V. B. pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena, jam gresia bauda nuo vieno tūkstančio iki dvidešimties tūkstančių Lt. Gauti duomenys apie administracinius teisės pažeidimus, susijusius su Kelių eismo taisyklių reikalavimų nevykdymu, perduoti Kauno apskrities Kelių policijos valdybai.