Lapkričio 22 d. Vilniuje, Pramonės g., kriminalistai patikrino sandėlį, kuriame darbavosi asmenys. Vienoje sandėlio patalpų buvo įrengta slėptuvė, kurioje sandėliuojamas galimai nedenatūruotas etilo alkoholis, supilstytas į 3 l talpos polietileninius maišelius. Kitoje sandėlio patalpoje buvo laikomos vieno žinomo degtinės gamintojo kartoninės pakuotės su užrašu „Beluga“, į kurias buvo pakuojamas alkoholis. Tokiu būdu sandėlio patalpose buvo paruošiamas galutinis produktas, prabangi degtinė pažymėta prekės ženklu „Beluga“.

Lietuvos policijos sulaikyta nelegali degtinė


Policijos operacijos metu sulaikyti keturi įtariamieji, atlikta daugiau nei dešimt kratų ‒ jų metu surasta ir paimta 900 l galimai falsifikuotos degtinės „Beluga“, daugiau nei 1 300 kartoninių pakuočių su užrašu „Beluga“. Tokio kiekio degtinės „Beluga“ vertė viršija 150 000 eurų. Būtent pareigūnų pastangomis į prekybą nepateko didelis kiekis galbūt sveikatai pavojingo alkoholio.

Lietuvos policijos sulaikyta nelegali degtinė


Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str.). Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Lietuvos policijos sulaikyta nelegali degtinė


Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.


Policija įspėja, kad denatūruotas etilo alkoholis yra itin pavojingas gyvybei, todėl perkantys ir vartojantys alkoholinius gėrimus, kurie nėra paženklinti Lietuvos Respublikos banderolėmis, stipriai rizikuoja savo sveikata, o kartais ir gyvybe.