Anot Kauno apygardos prokuratūros, prieš vagystę vienas iš kaltinamųjų atvyko į namus pas moterį, dirbančią maisto prekių parduotuvėje kasininke – pardavėja.

Įtariama, kad mergina suteikė parduotuvės apsaugos sistemos prieigos kodą ir seifo signalizacijos kodo duomenis bei perdavė tarnybinių patalpų raktą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, įtariamiesiems atvykus prie parduotuvės, vienas bendrininkas liko kieme stebėti aplinką. Kiti du parduotuvės darbuotojos perduotu raktu atrakino tarnybinių patalpų duris ir suvedę apsaugos sistemos prieigos kodą, įsibrovė į parduotuvę.

Iš parduotuvės pagrobta beveik 19 tūkst. eurų.

Įsibrovėliai teisėsaugos pareigūnams yra puikiai žinomi – vienas anksčiau teistas tris, o kitas – keturis kartus.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokurorė Asta Kaminskienė, o tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Jonavos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai.

Keturiems kaltinamiesiems pateikti kaltinimai dėl vagystės. Vienas iš ketverto dar kaltinamas ir tuo, kad balandžio mėnesį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, smurtavo prieš sugyventinę.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją