Incidentas įvyko balandžio 14-ąją. O balandžio 16 d. jau paskelbtas nuosprendis.

Siekiant užtikrinti saugų atstumą parduotuvėje ribojamas vienu metu įleidžiamų žmonių kiekis, 5 vidų patekti norintys žmonės laukia eilėje lauke.

Tačiau tądien vienas pirkėjas (Darrenas Swainas), ignoruodamas taisykles, įėjo į parduotuvę prieš laukiančių žmonių nosis. Kai parduotuvės darbuotojai bandė jį sustabdyti ir pranešė taisykles, šis ėmė demonstratyviai kosėti.

„Tada jis sugargaliavo, spjovė į vieną darbuotoją ir ėmė juoktis. Iškvietus policiją tas vyras spjovė ir į pareigūnus“, – pasakojo liudininkai.

57 metų vyras buvo sulaikytas ir po poros dienų išgirdo nuosprendį. Toks jo elgesys laikomas pavojumi visuomenei ir specialiųjų tarnybų pareigūnams. Ketvirtadienį teisme jam už tai skirta bausmė – pusė metų kalėjime.

„Toks elgesys – šlykštus ir pavojingas. Jo veiksmai sukėlė potencialią grėsmę ne tik žmonėms, kurie kantriai laukė savo eilės, bet ir parduotuvės darbuotojams, policininkams, visiems, kurie bando dirbti šiomis sudėtingomis sąlygomis“, – po nuosprendžio sakė vietos prokuratūros atstovas Gerry Warehamas.

Panašus įvykis kovo 27 d. įvyko ir Vilniuje. Kaip DELFI jau rašė, miesto autobuse 4G, važiavusiame Pilaitės prospekto link, du, įtariama, apsvaigę jaunuoliai aplinkinių keleivių akivaizdoje elgėsi įžūliai, garsiai šūkavo apie koronavirusą, keikėsi, grasino papjauti sėdinčius keleivius ir piktybiškai tyčiojosi, spjaudydami ant autobuso grindų.

Šio įvykio vaizdo įrašas išplito internete. Policija greitai nustatė, kas tokie siautėjo ir spjaudėsi autobuse. Jiems jau pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tokį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė: viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Šiuo metu policija dar ieško įvykio liudininkų.