Pasak vaizdo įrašo autoriaus, jis pamatė, kaip apsaugininkas nusivedė į tualetą sulaikytą vyrą. O atidarius duris paaiškėjo, kad ant unitazo pasodintą sulaikytąjį jis daužo lazda (vadinamuoju „bananu“).

Supratęs, kad tai nufilmuota, apsaugos darbuotojas maldavo ištrinti įrašą. Vaikinas įrašo nesunaikino ir patalpino jį internete.

Policija iškvietimą dėl šio įvykio gavo 21.12 val. Paaiškėjo, kad vyrą apsaugininkas sulaikė dėl vagystės. Atvykusiems policijos patruliams maždaug 40 metų benamis paaiškino: „Papuoliau“. Paklaustas, ar apsivogė, iškart prisipažino: „Biški“.

Vyras sakė, kad apsaugininkas daužė tik per kojas. Jį apžiūrėjo greitosios pagalbos medikai, išorinių sužalojimų nesimatė. Važiuoti į ligoninę benamis nepanoro. Pretenzijų jis niekam neturi, rašyti pareiškimą policijai atsisakė. Jam nustatytas 1,04 prom. girtumas.

Saugos tarnybos „Grifs AG“ Apsaugos departamento direktorius Žydrūnas Bukauskas Delfi vėlų penktadienio vakarą sakė, kad apsaugininkas, dirbantis „ne pirmą dieną“, dėl šio įvykio bus nušalintas nuo darbo, bus atliekamas tarnybinis patikrinimas.

„Darbuotojo elgesys neleistinas ir netinkamas. Jis turėjo sustabdyti vagį ir iškviesti policiją. Apgailestauju“, – sakė Ž. Bukauskas.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl savavaldžiavimo. Tokio nusikaltimo tyrimui nebūtinas nukentėjusiojo pareiškimas. Tas, kas savavaldžiavo panaudodamas psichinę ar fizinę prievartą, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė penktadienio vakarą Delfi sakė: „Labai atsiprašome visų klientų už šį įvykį. Mes samdome saugos įmones. Šiuo metu operatyviai aiškinamės situaciją, kas įvyko. Dar kartą atsiprašome savo klientų“.

Apsivogusiam benamiui policininkai surašė administracinio nusižengimo protokolą dėl alkoholinių gėrimų vagystės.

Dauguma panašių vagių sulaikomi dešimtis, net šimtus kartų, tačiau jei pavogtų prekių vertė neviršija 150 eurų, vagis baudžiamas administracine tvarka – skiriama bauda. Surašius protokolą jie paleidžiami ir vėl eina vogti. Baudų jie, kaip taisyklė, nemoka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1121)